Дори да не сме от параноиците, които изпитват ужас само от

...
Дори да не сме от параноиците, които изпитват ужас само от
Коментари Харесай

Как да се справяме с бактериите

Дори да не сме от параноиците, които изпитват смут единствено от мисълта за бактериите, до които имаме допир непрестанно, сигурно имаме едно мислено в обстановки, които съставляват риск от болест. И тогава пристъпваме към дейности, които мислим, че ще съумеят да ни предпазят.

Има обаче някои правила, които евентуално сме чували, само че е по-добре да не прилагаме, тъй като нямат търсения ефект във връзка с отбрана от бактериите. Ето кои са те.

Тоалетна хартия върху тоалетната паница

Когато употребяваме социална тоалетна, няма по какъв начин да не ни минава мисълта за това какъв брой хора са сядали на тоалетната паница преди нас. Но да я покрием с тоалетна хартия не е сигурна преграда против микробите.

Тя е мека и абсорбираща, тъй че те елементарно ще си проправят път. Но не трябва да изпадаме в суматоха - кожата ни е задоволителна отбрана и бактериите могат да преминат през нея единствено в случай че имаме отворена рана.



Натискане на бутони с кокалчетата на пръстите

Копчетата на асансьора са истински разплодник за бактерии. Но да ги натискаме с лакти, кокалчета или други елементи на ръцете не е изключително ефикасен способ за предотвратяване - микробите се популяризират елементарно и все някак евентуално ще доближат лицето ни.

Задържане на дъха, когато някой кихне или се изкашля

Заразите, които някой болен може елементарно да ни съобщи с кихане или кашляне, живеят доста по-дълго, в сравнение с ни се желае. А едва ли ще можем да задържим дъха си за толкоз дълготрайно време.

Петсекундното предписание

Като дребни несъмнено сме го правили - изпускаме вафлата на земята, подвигаме я незабавно и продължаваме да я ядем, тъй като е останала по-малко от пет секунди на земята.

Има логичност в това, че контактът с бактериите е бил много къс, само че не трябва да подценяваме факта, че те могат да нападат и за по-малко от секунда, написа The Healthy.

Чистене с антибактериални кърпички

Може да ни наподобява по-добра концепция, в сравнение с никакво почистване, само че истината е, че по този начин единствено разнасяме бактериите от една повърхнина на друга.



Използване на антибактериален гел

Някои са безусловно вманиачени по него, само че нищо не може да размени постоянното миене с вода и сапун. Геловете съдържат доста алкохол, който отмива естествената защита на кожата, а и би трябвало да търкаме ръцете си много дълготрайно, с цел да не е резултатът единствено разпространяване на бактериите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР